Brinemo o vama tijekom pandemije.

ANTI-AGING TRETMANI

PRP

Naše tijelo ima mogućnost regeneracije i upravo tretman krvnom plazmom koji koristi sposobnost obnavljanja organizma je prihvaćen kao revolucionarna metoda u anti-aging medicini. PRP (Platelet-Rich Plasma) metoda pomlađivanja kože lica, vrata, ruku i dekoltea u poliklinici Nova provodimo na način da se prvo izvadi 11 ml krvi, što je jednako volumenu koji se uzima i pri rutinskim pretragama krvi. Potom se krv pacijenta u posebnom uređaju centrifugira desetak minuta na točno određenom broju okretaja čime dolazi do razdvajanja crvenih krvnih stanica od plazme. Krvnu plazmu koja je jako bogata trombocitima, leukocitima i brojnim faktorima rasta, sitnim iglicama gotovo bezbolno ubrizgavamo u kožu lica potičući obnavljanje stanica i kolagena.
PRP tretman za pomlađivanje daje najbolji rezultat kod umjereno izborane kože, vraća sjaj i čvrstoću licu no rezultat, za razliku od drugih anti-aging tretmana, nije trenutačan. Krvna plazma djeluje i do mjesec dana te polako, iz dana u dan obnavlja kožu i vraća joj elastičnost. Blagotvorno djeluje i na ožiljke akni i sitne mrlje te je jedini, u potpunosti prirodan tretman za pomlađivanje. Kako biste postigli najbolji mogući efekt, u poliklinici Nova, ovisno o stanju kože, preporučujemo ciklus od tri tretmana kroz prva tri mjeseca te potom održavanje jednim tretmanom svako četiri do šest mjeseci.
MEZOTERAPIJA

Mezoterapija je metoda kojom se uz pomoć tanke igle u dublje slojeve kože lica i/ili vrata apliciraju revitalizirajući, aktivni sastojci. Riječ je o individualnoj metodi pomlađivanja te ovisno o stanju kože, aplicira se koktel hijaluronske kiseline, vitamina (ACDE), minerala i antioksidativnih sredstva koji potiče obnavljanje kolagena te štite stanice od oštećenja slobodnim radikalima.
Riječ je o revitalizirajućem tretmanu kože lica i vrata s trenutačnim efektom tako da ćete rezultat uvidjeti već nakon dva do tri dana a potrajat će i do nekoliko mjeseci. Mezoterapija je pogodna za sve tipove kože, a posebno je preporučljiva za tanku kožu, kožu s borama, bez sjaja te onu čija su oštećenja uzrokovana pretjeranim izlaganjem suncu.
Ovisno i stanju kože lica i vrata, pacijentima najčešće preporučujemo tri uzastopna tretmana tijekom tri tjedna, te ovisno o ostvarenom efektu, mezoterapija se nakon prvog ciklusa ponavlja svako četiri do šest mjeseci. Tretman traje do sat vremena pa iako nema nuspojava, važno je da se obratite iskusnim stručnjacima jer procjena doktora prilikom pripreme koktela aktivnih tvari koje su vašoj koži potrebne direktno utječe na kvalitetu i dugotrajnost mladolikog izgleda kojeg ćete postići mezoterapijom.
U poliklinici Nova anti-aging tretmane i operacije provode doktorica, specijalist dermatologije Vana Kljaković Gašpić i estetski kirurg Krešimir Bagatin te koristimo mezoterapijske koktele renomiranog Europskog proizvođača Aestetic Dermal RRS, čiji su proizvodi u skladu s regulativama Europske unije.
BOTULIN

Botulin je najpoznatiji među tretmani za mladolik izgled i pomlađivanje kože, a koristi se za opuštanje mišića lica, prvenstveno na području oko očiju i na čelu, kako bi se ublažila vidljivost postojećih i usporio nastanak novih bora. Aplikacija botulin traje svega par minuta i osim blagog crvenila koje nestaje nakon par sati, ne postoje nuspojave tako da se svojim svakodnevnim aktivnostima možete vratiti odmah nakon tretmana. Potpuni rezultat primjene botulin vidljiv je nakon par dana i traje tri do šest mjeseci, ovisno o prethodnom stanju lica.
Pogodan je za sve tipove kože te suprotno uvjerenju, botulin se ne koristi isključivo u starijoj životnoj dobi za ublažavanje izraženih, dubokih bora. Dapače, ukoliko se s tretmanima botulin započne kada koža lica pokaže prve znakove starenja u obliku plitkih bora, primjenjuju se manje količine, efekt je dugotrajniji te se usporava nastajanje vidljivih dubokih bora koja dolaze s godinama.
Zbog loših primjera pretjerivanja botulinom među nekolicinom svjetskih celebritija, pojedini pacijenti sumnjičavi su po pitanju korištenja botulin što je sasvim neopravdano. Botulin je među najpoznatijim anti-aging tretmanima upravo zbog odličnog, prirodnog rezultata koji se njime postiže no isključivo ukoliko se primjenjuje profesionalno i s mjerom.
U poliklinici Nova sve anti-aging tretmane, pa tako i botulin, provode doktor Krešimir Bagatin, specijalist plastične i rekonstruktivne kirurgije i vlasnica poliklinike Vana Kljaković Gašpić, dr.med., specijalist dermatovenerologije. Kontaktirajte nas s potpunim povjerenjem.
DERMALNI FILERI

Koža je u mladosti bogata hijaluronskom kiselinom (HA) koja je ključna za hidrataciju kože, elastičnost i održavanje kolagena koji licu daju volumen i svježinu. No, prisutnost hijaluronske kiseline se s godinama smanjuje te opada volumen lica što doprinosi pojavljivanju blagih, a kasnije i sve dubljih bora. Upravo stoga su dermalni, poznati i pod nazivom hijaluronski, fileri iznimno popularni jer je hijaluronska kiselina sastavni dio našeg organizma i daju odlične rezultate.
Dermalni fileri se koriste za popunjavanje plitkih i dubokih bora, remodeliranje lica, vraćanje volumena obrazima i oblikovanje usana. Među najtraženijim tretmanima su popunjavanje nazolabijalnih bora (oko nosa i usta), potom remodeliranje obraza i čeljusti te ljepše i punije usne. Tretman traje do 30 minuta, a ovisno o stanju kože i željenom izgledu, liječnik definira optimalnu koncentraciju i količinu hijalurona. U poliklinici Nova koristimo hijaluronske filere najboljih svjetskih proizvođača Teosyal i Juvederm koji nisu trajni i daju najprirodniji izgled.
Kod nekirurške metode pomlađivanja hijaluronskim filerima rezultat je primjetan odmah, a postignuti efekt traje šest do osam mjeseci nakon čega je potrebno ponoviti postupak.
KEMIJSKI PILING

Kemijski piling učinkovit je medicinski postupak za ublažavanje sitnih nepravilnosti kao što su hierpigmentacije i blage bore, tragovi izlaganja suncu te ožiljci od akni. Ovim tretmanom istovremeno se uravnotežuje i djelovanje sebuma te vraća sjaj koži. Za razliku od mehaničkog pilinga koji nije preporučljiv osjetljivim tipovima kože, kemijski piling prodire u dublje slojeve derme te je pogodan za sve tipove kože. Tijekom tretmana uklanja se površinski sloj, a kiseline mogu djelovati na površinski, srednji ili dubinski sloj kože.
Postupak traje do 30 minuta i nakon tretmana moguće je ljuštenje površinskih slojeva kože što može potrajati do pet dana, nakon čega se otkriva zdrava, neoštećena koža, glatke teksture i ujednačenije boje. Obavezno je korištenje kreme za lice sa zaštitnim faktorom 50 i nakon kemijskog pilinga nije preporučljivo bar 14 dana izlagati se suncu, stoga se zbog jakog UV zračenja kemijski piling ne provodi tijekom ljetnih mjeseci.
Kemijski piling će biti najučinkovitiji ukoliko se provedu tri postupka u periodu od tri tjedna. U poliklinici Nova koristimo TCA piling Skintech, proizvode kreirane jedinstvenom formulom ovog globalno priznatog brenda.
SKINPEN® PRECISION MICRONEEDLING

Fine linije i plitke bore, ožiljci od akni, postoperativni ožiljci, solarni lentigo, pigmentacijske mrlje i vitiligo - sve navedene promjene na koži, uspješno se mogu tretirati inovativnom terapijom mikroiglicama - SkinPen Precision microneedling. 

Tretman se izvodi preciznim SkinPen microneedling uređajem s četrnaest mikroiglica izrađenih od japanskog nehrđajućeg čelika kojim se rade mikroubodi. Na taj način, stvaraju se mikrokanalići u koži te se aktivira imunološki odgovor organizma koji potiče prirodno zacjeljivanje kože. U tom procesu, proizvode se proteinska vlakna potrebna za zdrav izgled kože lica - kolagen i elastin.

Temeljne prednosti ovog uređaja u odnosu na sve ostale uređaje koji se koriste u microneedling tretmanima su njegova preciznost uboda u kožu, veća brzina motora i bolja kvaliteta mikroiglica. Upravo zato, jedini je uređaj za microneedling odobren od FDA - Američke agencije za hranu i lijekove. Microneedling iskustva pokazuju kako je ovaj anti-aging tretman odličan i za postizanje tzv. 'glow' efekta kože uoči specijalnih događanja na kojima želimo zablistati.

Tretman traje do trideset minuta. Za postizanje potpunog oporavka oštećenih stanja kože, savjet je napraviti četiri tretmana uz razmake od mjesec dana. Tretman je bezbolan te se izvodi uz primjenu lokalne anestetske kreme. Pacijent dobiva poseban LIFT hidrogel za kućnu njegu tretiranog područja u prva 24 sata nakon tretmana.
Plastična kirurgija
Dermatologija
Tretmani vlasišta
Poliklinika Nova
Poljička cesta 26d
21000 Split
Kako do nas?
Berlin - Kurfürstendamm 134, Copenhagen-Vester Voldgade 8
Poliklinika Nova d.o.o. MBS: 060400958 OIB: 86330879034 SJEDIŠTE: Poljička cesta 26d, 2100 Split OSNIVAČ – ČLAN UPRAVE: Vana Kljaković Gašpić NAZIV SUDA: Trgovački sud u Splitu, upisan pod brojem Tt-19/1271-2 DATUM UPISA: 06.11.2018. TEMELJNI KAPITAL: 20.000,00 kuna, uplaćen u cijelosti – Zagrebačka Banka d.d. IBAN: HR7723600001102759974 SWIFT_BIC: ZABAHR02

© Copyright 2024 Poliklinika Nova - All rights reserved

Top envelopephone-handsetscreencross