Brinemo o vama tijekom pandemije.

DERMATOLOGIJA

Poliklinika Nova je specijalizirani centar za sve probleme s kožom i kosom, kod odraslih i djece. Redovni posjet dermatologu sastoji se od pregleda kože i vlasišta, a sve netipične promjene dubinski se pregledavaju dermatoskopom. Naša doktorica Vana Kljaković Gašpić, dr.med., specijalist dermatovenerologije posebnu pozornost posvetit će koži cijelog tijela i madežima te promjenama na koži kao što su akne, dermatitisi i promjene u pigmentaciji i dr. Dolazak na redovni dermatološki pregled i potpuno zdravim osobama preporuča se jednom godišnje, upravo zbog rizika od razvoja melanoma, jednog od vodećih malignih tumora uopće od kojeg već godinama broj oboljelih intenzivno raste.
Točan uzrok melanoma nije poznat no poznato je da ga uz genetsku predispoziciju uzrokuje i pretjerano izlaganje prirodnom (sunce) ili umjetnom (solarij) ultra ljubičastom zračenju. Ukoliko ste imali opekline, posebno u djetinjstvu, i svjetlije ste puti, veća je mogućnost od oboljenja, iako i tamnopute osobe mogu razviti melanom. U rizičnoj skupini su i osobe s atipičnim i displastičnim madežima tj. većim madežima nepravilnih rubova koje je posebno važno držati pod nadzorom, potom osobe sa više od 100 madeža po tijelu te pacijenti koje su već preboljeli melanom.
Da bi se zaustavilo agresivno širenje melanoma u svijetu, od kojeg posljednjih godina obolijeva i sve više mlađih osoba, ključna je prevencija i stoga su redovni dermatološki pregledi postali glavni alat u borbi protiv raka kože. Dijagnostika je uglavnom jednostavna i točna pa prilikom redovnih, godišnjih pregleda prepoznaje se 'površinski' melanom koji je u ranom stadiju razvoja i još uvijek nije invazivan. U većini slučajeva, uklanjanjem melanoma u prvoj fazi razvoja problem se rješava i uklanja rizik od prodiranja bolesti u dublje slojeve kože i razvoj metastaza.
Plastična kirurgija
Anti-aging tretmani
Tretmani vlasišta
Poliklinika Nova
Poljička cesta 26d
21000 Split
Kako do nas?
Berlin - Kurfürstendamm 134, Copenhagen-Vester Voldgade 8
Poliklinika Nova d.o.o. MBS: 060400958 OIB: 86330879034 SJEDIŠTE: Poljička cesta 26d, 2100 Split OSNIVAČ – ČLAN UPRAVE: Vana Kljaković Gašpić NAZIV SUDA: Trgovački sud u Splitu, upisan pod brojem Tt-19/1271-2 DATUM UPISA: 06.11.2018. TEMELJNI KAPITAL: 20.000,00 kuna, uplaćen u cijelosti – Zagrebačka Banka d.d. IBAN: HR7723600001102759974 SWIFT_BIC: ZABAHR02

© Copyright 2023 Poliklinika Nova - All rights reserved

Top envelopephone-handsetscreencross