FUE presađivanje kose

Suvremena metoda i prirodan izgled kose koja više nikada neće otpasti.

Poliklinika Nova - Split FUE Presađivanje kose

FUE presađivanje kose

Riječ je o bezbolnoj operaciji koja se obavlja pod lokalnom anestezijom, bez uporabe skalpela i šavova, bez vidljivih ožiljaka. Nije potrebno vrijeme oporavka već se svojim svakodnevnim aktivnostima možete vratiti u vrlo kratkom roku.

Zahvat traje tri do šest sati, ovisno o broju folikula odnosno veličini regije zahvaćene alopecijom (gubitkom kose).

Transplantacija kose FUE metodom se provodi na način da se pojedinačni folikuli dlake vade s područja gdje je kosa gusta, najčešće sa zatiljka ili iznad i iza uha.

Folikuli se potom pregledavaju pod mikroskopom kako bi se provjerila kvaliteta svakog pojedinog folikula te se potom presađuju na područje gdje je gubitak kose vidljiv.

Postupak tretmana FUE presađivanja kose

Korak 1

Kao i svaki organizam, tako je i svaka alopecija (gubitak kose, ćelavost) različita stoga je prvi korak prema transplantaciji kose ugovaranje termina za pregled vlasišta. Doktorica Kljaković Gašpić osobno će vas primiti i odgovoriti na sva vaša pitanja. Potom ćete zajedno odrediti cilj, odnosno područje transplantacije kose koje je potrebno obuhvatiti te definirati čeonu liniju rasta kose, u skladu s linijama vašeg lica i godinama. Za osobe koje nisu u mogućnosti doći na pregled, a interesira ih presađivanje kose, konzultacije je moguće obaviti i online.

Korak 2

Nakon kratke pripreme primjenjuje se lokalna anestezija u područje vlasišta iz kojeg će se preuzeti folikuli. Folikuli vlasi se uzimaju iz donorske regije preciznim kirurškim instrumentom promjera 0,8 do 1 milimetar, bez naknadno vidljivih ožiljaka. Stručnjaci u poliklinici Nova i lancu klinika NovoHair prvi u Europi kombiniraju dvije najbolje metode provedbe FUE – ručnu i strojnu – u jedinstveni tretman. Na taj način moguće je izvaditi nekoliko vlasi u kraćem vremenu, čime se smanjuje vrijeme trajanja postupka. Na mjestu s kojeg je folikul preuzet sutradan će nastati mala krastica koja nakon par dana otpada.

Poliklinika Nova - Split FUE Presađivanje kose
Poliklinika Nova - Split FUE Presađivanje kose

Korak 3

Nakon selekcije i preuzimanja, folikuli vlasi se stavljaju pod mikroskop te ih stručnjaci poliklinike Nova detaljno pregledavaju kako bismo imali garanciju kvalitete svakog pojedinačnog folikula. Ovako detaljnim pristupom izbjegavamo mogućnost presađivanja oštećenih folikula što ujedno povećava i kvalitetu cjelokupnog postupka te konačni ishod čini boljim. Upravo zahvaljujući posvećenosti detaljima tijekom cijelog postupka te dugogodišnjem iskustvu dr. med. spec. dermatovenerologije, Vane Kljaković Gašpić, možemo garantirati visok udio uspješnosti opstanka folikula i nastavno, prirodni rast kose.

Korak 4

Posljednji korak pri transplantaciji kose FUE metodom je ujedno i najzahtjevniji, tijekom kojeg kombiniramo vrhunske instrumente i iznimno strpljenje i znanje. Nakon što je pacijentu dana lokalna anestezija u područje alopecije (potpune ili kompletne ćelavosti) doktorica Kljaković Gašpić pojedinačne folikule dlake stavlja u instrument za presađivanje Lion i prenosi na ciljano područje. Prilikom presađivanja folikula, visokokvalitetni instrument Lion može upravljati smjerom i kutom rasta kako bi se pospješio prirodan izgled i optimalan rezultat cjelokupnog vlasišta, a uspješnost u transplantaciji kose našeg vrhunskog tima specijaliziranog za FUE metodu dodatan su motiv da kontaktirate polikliniku Nova.
FUE metoda primjenjuje se i za presađivanje brade i obrva.

Česta pitanja i odgovori

Koliko je puta potrebno ponoviti postupak?

Jedan postupak presađivanja kose je dovoljan ukoliko je riječ o lokaliziranom gubitku kose, na području zalizaka, povlačenje linije kose ili u području krune. Optimalno je da se tijekom jednog postupka presadi do 4.000 graftova kose, oko 10.000 dlaka.

Koliko traje oporavak?

FUE metoda je najsuvremeniji i potpuno bezbolan i neinvazivan način presađivanja kose stoga se vrlo brzo možete vratiti vašim svakodnevnim aktivnostima. Jedino ograničenje odnosi se na intenzivnu tjelovježbu koje se ne preporučuje 14 dana od postupka zbog znojenja te dva tjedna nije preporučljivo tretirano područje izlagati jakom suncu. Dva tjedna od postupka potrebno je prati kosu specijalnim šamponom te se pridržavati i ostalih uputa o održavanju higijene tretiranog područja.

Kako izgleda operirano područje nakon zahvata?

U Poliklinici Nova razvili smo metodu koja nam omogućava da obavimo presađivanje kose bez ijednog vidljivog traga. Na području vlasišta s kojeg su folikuli preuzeti nastat će mala krastica koja otpada nakon par dana. Na transplantiranoj regiji također će se stvoriti krastice i moguće je crvenilo no i ovi sitni tragovi nestat će tijekom sljedećih dana. Prilikom otpadanja krastica ispast će i dio presađene kose, što je i očekivano. Na tom mjestu kroz najviše tri mjeseca počet će rasti nova kosa i problema ćelavosti riješit ćete se zauvijek! Tretman je veoma diskretan i nitko neće primijetiti da ste se podvrgnuli transplantaciji kose osim ako to sami ne kažete. Tragovi presađivanja nisu vidljivi niti prilikom nošenja vrlo kratke kose.

Postoji li mogućost da zahvat ne uspije i nova kosa na transplantiranoj regiji ne naraste?

Fulikuli iz donorske regije nisu osjetljivi na buduće otpadanje jer nemaju na sebi hormonske receptore pa rezultat traje cijeli život. Vlasnica Poliklinike Nova, dr. med. spec. Vana Kljaković Gašpić do sada je obavila više od 1000 presađivanja kose u našoj poliklinici i Klinici NovoHair u Kopenhagenu gdje i danas povremeno radi te do sada nije imala niti jedan takav slučaj.

Koliko traje postupak presađivanja kose?

Presađivanje kose FUE metodom može trajati tri do šest sati, ovisno i broju folikula koje je potrebno preuzeti, odnosno veličini područja zahvaćanog alopecijom.

U kojim slučajevima transplantacija kose FUE metodom nije moguća?

Transplantacija nije moguća u slučajevima gdje ne postoji adekvatno očuvana donorska regija, kod autoimuno uzrokovanih alopecija i opadanja kose uzrokovanog kemoterapijom te kod ožiljaka koji nemaju očuvanu cirkulaciju na tom dijelu kože. Također, ova metoda nije pogodna za pacijente koji imaju hemofiliju ili druge poremećaje zgrušavanja krvi, a ne preporučujemo ga ni u slučaju akutnih infekcija kože vlasišta te pacijentima koji su skloni razvijanju keloidnih ožiljaka. Kod izrazito mladih pacijenata FUE metoda također nije preporučljiva dok se sasvim ne razvije androgenetska alopecija.

Nakon koliko vremena su vidljivi rezultati?

Presađena kosa nakon zacjeljivanja, tijekom prva tri mjeseca otpada te istovremeno počinje rasti nova. Kod većine pacijenata u roku tri do šest mjeseci itekako je vidljiv rezultat transplantacije, dok kod nekih može proći nekoliko mjeseci prije nego nova kosa počne rasti tako da se cjelovit rezultat, ovisno o pacijentu, vidi nakon 6 do 12 mjeseci.

Sve dostupne usluge

Radno vrijeme

Ponedjeljak – Utorak
    • od 14:00 do 20:00 sati
Srijeda – Petak
    • od 8:00 do 15:00 sati
Subota – Nedjelja
    • ne radimo

FUE presađivanje kose

FUE metoda je najsuvremeniji i potpuno bezbolan i neinvazivan zahvat, a rezultat prirodno gusta kosa.

Cijena
Cijena po folikularnoj jedinici (graftu) €1,50
Uključeno u cijenu
Prvi pregled
Presađivanje kose
1 besplatni tretman PRP
Besplatni pregled nakon 6 i 12 mjeseci
Lokalna anestezija, lijekovi i pokrivalo za glavu
Bez nepredviđenih troškova

Spremni na promjenu?

Presadite kosu, bradu ili obrve FUE tehnikom transplantacije u Splitu. Operacija je bezbolna, a rezultat trajan!