FUE transplantacija obrva

Popunite gustoću vaših obrva ili čak stvorite njihov potpuno novi izgled.

Poliklinika Nova - Split FUE transplantacija obrva

FUE transplantacija obrva

Lijepo oblikovane obrve ukras su svakom licu. Današnji trendovi su guste obrve stavili u fokus pa i transplantacija obrva postaje sve popularniji zahvat u estetskoj kirurgiji. Kada su obrve neprimjerene debljine i punoće one negativno utječu na cjelokupni izgled i simetriju lica. Neki od razloga stanjenih ili premalo popunjenih obrva su nasljedni faktor, traume i posljedični ožiljci ili su naprosto obrve pretanke zbog dugotrajnog i pretjeranog čupanja.

Presađivanjem se može popuniti gustoća vaših postojećih obrva ili čak stvoriti potpuno novi dizajn obrva. Nakon zahvata izgled obrva je potpuno prirodan i nove dlake se ne razlikuju od postojećih, a što je najvažnije, rezultat presađivanja obrva je trajan, za cijeli život.

Kod transplantacije obrva prvenstveno se koristi kosa sa stražnjeg dijela glave. Tokom zahvata primjenjuje se lokalna anestezija tako da je postupak presađivanja obrva potpuno bezbolan.

Tijek zahvata presađivanja obrva

Korak 1

Dizajn obrva precizno se definira prema željama pacijenta i u skladu s licem.

Korak 2

Određuje se potreban broj vlasi kako bi se dobio prirodan rezultat i željena gustoća obrva.

Korak 3

Folikuli dlaka uzimaju se sa stražnjeg dijela glave instrumentom čiji je promjer manji od 1 mm, tako da nema vidljivih ožiljaka.

Korak 4

Uzeti folikuli pomno se obrađuju pod mikroskopom.

Korak 5

Pomoću implantera uzeti folikuli se usađuju u obrve.

Korak 6

Period zarastanja i ponovni rast usađenih dlaka.

Poliklinika Nova koristi najmoderniju i najučinkovitiju metodu za obavljanje transplantacija obrva, Lions implanter. Lions implanter je posebno dizajniran instrument za implantaciju koji omogućuje potpunu kontrolu nad dubinom i smjerom presađene dlake kako bi se obrvama dao lijep i prirodan izgled. Smjer rasta dlaka kod obrva je od izuzetne važnosti za konačan rezultat. Prilikom presađivanja pacijenti se ne izlažu posjekotinama, skalpelima, šavovima ili drugim bolnim tretmanima te nakon zahvata nije potrebno nositi zavoje.

Oporavak nije potreban te nakon tretmana nema vidljivih uboda ili ožiljaka povezanih sa zahvatom. U prvim tjednima nakon transplantacije koža može biti blago crvena ili suha. To je prirodna pojava koja nestaje kroz 5 do 7 dana. Nakon dva do četiri tjedna od tretmana transplantirani folikuli dlaka su spremni i obrve počinju rasti. Nakon dva do tri mjeseca rast obrva će se normalizirati i rezultat vašeg liječenja postaje uočljiviji.

Vlasnica poliklinike Nova, doktorica Vana Kljaković Gašpić specijalist je dermatovenerologije i posvetila je poseban interes trihologiji, odnosno bolestima i stanjima vlasišta i transplantaciji vlasi. Uz rad u poliklinici Nova u Splitu, stalni je suradnik i u jednoj od najboljih Europskih klinika za transplantaciju kose, klinici Novohair u Kopenhagenu te je specijalist s najviše uspješnih transplantacija kose, obrva i brade u Hrvatskoj.

Cijena
Cijena po folikularnoj jedinici (graftu) €2,50
Uključeno u cijenu
Prvi pregled
Presađivanje obrva
Besplatni pregled nakon 6 i 12 mjeseci
Lokalna anestezija i lijekovi
Bez nepredviđenih troškova

Sve dostupne usluge

Radno vrijeme

Ponedjeljak – Utorak
    • od 14:00 do 20:00 sati
Srijeda – Petak
    • od 8:00 do 15:00 sati
Subota – Nedjelja
    • ne radimo

Spremni na promjenu?

Presadite kosu, bradu ili obrve FUE tehnikom transplantacije u Splitu. Operacija je bezbolna, a rezultat trajan!