Brinemo o vama tijekom pandemije.

„Bila sam na kemijski piling lica, ovo je moje iskustvo “

22.12.2021, Poliklinika Nova

„Nakon koliko dana od kemijskog pilinga lica se počinje ljuštiti koža? Koliko traje ljuštenje kože i kako ću izgledati nakon tretmana? Kada ću moći u javnost i trebam li planirati slobodne dane na poslu?“ – pitanja su koja nam postavljaju naše pacijentice prije odluke o kemijskom pilingu.

Iako je svaka koža drugačija i iskustvo je individualno, ipak većina slično opisuje reakciju na kemijski piling. Zato smo zamolili našu pacijenticu da nam opiše svoje iskustvo s kemijskim pilingom koje vam prenosimo zajedno s fotografijama prije i poslije kemijskog pilinga.

Sara ima 41 godinu, srednje tamnu put i osim redovnog čišćenja lica kod kozmetičarke i bazične dnevne njege, nikada nije bila na nekom dermatološkom tretmanu, anti-aging ili agresivnijem kozmetičkom tretmanu.

ZAŠTO SAM SE ODLUČILA ZA KEMIJSKI PILING?

„Nakon mnogo raspitivanja o mezoterapiji, pilinzima i raznim preparatima i aparatima za njegu i pomlađivanje, odlučila sam da će moj prvi korak biti stručni dermatološki pregled u Splitu. Kod doktorice Vane Kljaković Gašpić sam došla na preporuku prijateljica.

Moj cilj je bio osvježiti lice, možda smanjiti vidljivost manjih ožiljaka od akni i pjega od sunca. Jako volim sunce i sunčanje, i to je s godinama ostavilo trag. Bila sam otvorena za sve tretmane, koliko košta da košta!

Nakon stručnog pregleda u Poliklinici Nova, na moje iznenađenje doktorica mi je preporučila kemijski piling. Iako sam joj rekla sam otvorena za sve opcije i najviše pitanja postavljala o mezoterapiji, rekla je da je kemijski piling ono što mi treba. To mi je dodatno učvrstilo povjerenje jer njen fokus nije bio na prodaji, nego potrebama moga lica.

Dermatološkim pregledom je utvrdila da su moje pjege od sunca, srećom, površinske, a ni ožiljci nisu preduboki.

Prvi kemijski piling sam obavila odmah nakon pregleda. Bio je petak. Trajao je svega par minuta, osjetila sam blago peckanje nakon kojeg je doktorica neutralizirala kemijsku otopinu i bili smo gotovi.

Nakon prvog kemijskog pilinga bez iti malo šminke, izgledala sam dosta dobro. Lice se blago zarumenilo, ten je bio ok i mogla sam nastaviti s obvezama toga dana. Do subote navečer, na određenim mjestima, koža je blago potamnila što je, rečeno mi je, uobičajeno za tamniju put. U nedjelju se površinski sloj kože nekako sasušio i namreškao, a u ponedjeljak je počelo guljenje. Krene od usta i nosa, na pregibima kože, i odvaja se po par milimetara svako par sati, prema vanjskim dijelovima lica.

KAKO KOŽA IZGLEDA ODMAH NAKON KEMIJSKOG PILINGA?

Oljuštena koža se ne smije čupkati već samo šišati škaricama, odnosno trimati. Nakon što počne guljenje kože potaknuto kemijskim pilingom, naredna dva dana nećete htjeti da vas vidi itko osim ukućana.

Koža lica već par dana nakon prvog kemijskog pilinga bila je osjetno zaglađenija, sjajnija i ljepša.

ŠTO SE SMIJE I ŠTO NE SMIJE?

Preporuke doktorice za ponašanje i njegu nakon kemijskog pilinga bile su:

  • Izbjegavati znojenje, dakle trening, prva dva dana od pilinga.
  • Ukoliko ste planirali spa day ili plivanje u bazenu, odgodite. Zbog kemikalija koje se koriste u bazenima, preporuča se izbjegavati ga sve dok koža nije sasvim zacijelila.
  • NAJVAŽNIJE – izbjegavati izlaganje kože lica suncu. To ne znači da ćete voziti automobil i hodati ulicama samo noću, već se nećete izlagati direktno suncu. Na terasi kafića izaberite stolicu u hladu i obavezno je, svako jutro, nanošenje na lice kreme s UV faktorom 50+. A to radimo i inače, zar ne?

Kemijski pilinzi obavljaju se svako 9-14 dana, tako da sam se bogatija za konkretno iskustvo, na drugi naručila u četvrtak ujutro. Taj dan i petak sam normalno išla na posao i izgledala sam ok. Ali, subotu i nedjelju, kada je krenulo guljenje kože, sam provela kod kuće. Narednih dana se koža na nekim dijelovima blago prhutala što se uz dobar sloj hranjive, masnije kreme ne vidi. U ponedjeljak sam stavila maskaru, korektor na podočnjake i ruž – dijelove lica koji ne dolaze u dodir s kemijskom otopinom. Nanošenje pudera nije zabranjeno ali sam procijenila da nije potreban jer će bespotrebno još više isušiti kožu. Toga dana na poslu nitko nije primijetio ništa neobično.

S posljednjim, trećim, kemijskim pilingom je sve prošlo uobičajenim tempom. Dapače, ljuštenje je krenulo čak i ranije, a sitno prhutanje trajalo je malo dulje.

REZULTATI KEMIJSKOG PILINGA

Moji rezultati nakon kemijskog pilinga lica? Sitne mrlje od sunca su nestale, ožiljci od akni su jedva primjetni i postignut je cilj ujednačavanja boje tena. Ukoliko u narednih dva mjeseca imate neku važnu proslavu, poslovni put ili događaj na kojem želite besprijekorno izgledati, planirajte termine kemijskog pilinga na način da prođe najmanje sedam dana između tretmana i događaja.

Moje iskustvo s kemijskim pilingom lica je da su svega dva do tri dana 'kritični'. No, dajte si vremena jer svakome koža ne reagira jednako. U svakom slučaju, tople preporuke i za kemijski piling i doktoricu Vanu Kljaković Gašpić!“

Kemijski piling je siguran, cijena svakog kemijskog pilinga je 600 kuna i u Poliklinici Nova koristimo jedan od najboljih pilinga na svijetu, Easy TCA tvrtke Skin Tech.

Podijeli

Iz iste kategorije

Poliklinika Nova
Šoltanska ul. 12
21000 Split
Kako do nas?
Berlin - Kurfürstendamm 134, Copenhagen-Vester Voldgade 8
Poliklinika Nova d.o.o. MBS: 060400958 OIB: 86330879034 SJEDIŠTE: Šoltanska 12, 2100 Split OSNIVAČ – ČLAN UPRAVE: Vana Kljaković Gašpić NAZIV SUDA: Trgovački sud u Splitu, upisan pod brojem Tt-19/1271-2 DATUM UPISA: 06.11.2018. TEMELJNI KAPITAL: 20.000,00 kuna, uplaćen u cijelosti – Zagrebačka Banka d.d. IBAN: HR7723600001102759974 SWIFT_BIC: ZABAHR02

© Copyright 2022 Poliklinika Nova - All rights reserved

Top envelopephone-handsetscreencross